El Viatge a l’Edat Mitjana, la música i les Tapes i Gloses obren el darrer cap de setmana de les Fires i Festes de Primavera

10-Junio-2019

Els infants i els joves de Manacor han pogut fer el seu particular viatge en el temps gràcies als tallers, les activitats i els espectacles que s’han succeït al centre de Manacor amb el Viatge a l’Edat Mitjana. En diferents tallers tothom que ho ha volgut ha pogut caracteritzar-se de príncep, princesa, bufó, bruixa o bruixot per després prendre part a les moltes activitats que s’han succeït. Lluites d’espases, tir amb arc, personatges mítics, fabricació d’escuts i llances, reis a cavall, bruixes que endevinen el futur, malabaristes i també espectacles i activitats per als infants més petits han fet embadalir tothom que hi ha passejat.

 

La plaça de Ses Verdures també es va vestir de festa. I és que la ja tradicional nit de Tapes i Gloses va omplir de versos i de bon menjar aquest entranyable racó del centre de Manacor. Els glosadors varen celebrar combats de paraules a voler. Amb els seus ritmes i amb diferents tonades varen tocar tota casta de temes i varen glosar sobre l'actualitat més recent i el nostre passat més llunyà.

 

Però la nit de divendres no va acabar amb gloses. Les Fires i Festes d'enguany no tenen aturall i la plaça de Ramon Llull es va omplir de gent que volia gaudir de la música en directe. I és que una mica més tard de les 21.30 h la música va començar a sonar sobre l'escenari. Va ser una nit especial en la qual es va fer realitat un retorn molt especial als escenaris manacorins: la tornada del mític grup Montenegro. Els acompanyaren La Guadia, La Frontera i Tennessee. Amb les seves cançons els quatre grups que posaren la banda sonora a la nit varen fer vibrar la plaça i totes les persones que l'omplien.