La XIX trobada de gegants i el concert de cloenda encenen la traca final de les Fires i Festes de Primavera de Manacor

10-Junio-2019

El darrer dissabte de les Fires i Festes de Manacor ha farcit els carrers de gent per gaudir dels darrers actes que es contemplen en el programa d'enguany. Després del Mercat de segona mà i d’intercanvi, el V Campionat de Scrabble o els tallers de jocs que es varen succeïr a la Biblioteca durant el matí, la XIX Trobada de Gegants de Fires i Festes va inaugurar el capvespre. A les 18 h els gegants, les gegantes, els gegantons, els geganters, les geganteres i el públic omplien la plaça de sa Mora.

 

Hi participaren els gegants i les gegantes de Llucmajor, Marratxí, Sant Pol de Mar, Campos, Felanitx, Lloret, Calvià, de Sa Pobla, de Sant Llorenç i, evidentment, els de Manacor. Passades les 19 h tots junts començaren a desfilar en cercavila cap a la plaça de sa Bassa, on varen ballar i embadaliren els més joves de la plaça, i també els més grans. I és que la trobada de gegants és un dels actes del programa de festes que s'ha convertit en un gran clàssic entre els infants i les famílies de Manacor.

 

 

Però la nit de dissabte va donar per a molt més. La Ballada Popular de Fires i Festes que organitza cada any l'Escola Municipal de Mallorquí va omplir de música i ball de pagès la plaça del Palau. I cal no oblidar el Concert de cloenda de Fires i Festes perquè Renou Col·lectiu va dur fins a l'escenari de la plaça de Ramon Llull els disc jòqueis de Som Vinil, Blackout Transition, El niño alcalino & the Chuskers i Diavlo, amb un repertori que va fer embogir la plaça i que va servir per dir adéu als concerts d'aquestes festes.