L’explosió de colors i de fantasia de les comparses i les carrosses i la Jornada de Cuina posen el punt i final a les Fires i Festes

10-Junio-2019

Els manacorins i les manacorines han dit adéu a les Fires i Festes de Primavera acudint en massa a dos dels actes que any rere any aconsegueixen atraure més i més persones: la desfilada de carrosses i comparses i la jornada de cuina. Els estius a Porto Cristo durant la dècada de 1920, emocions de colors, globus aeroestàtics, avions, instruments musicals, mamuts i troglodites, els racons manacorins del passat, turistes, faraons egipcis, esfinx i obeliscs, o insectes han desfilat pel passeig Antoni Maura per complir amb la tradició de dir adéu a la Fira fent un homenatge a la primavera i a la fantasia. Enguany han desfilat tres carrosses, onze comparses i 918 persones han format part de la comitiva de fantasia i disfresses que ha omplit de color tot el recorregut. Els gegants han obert la desfilada, que contemplaven els milers de manacorins i manacorines que s’han situat seguint el traçat de l’avinguda d'Antoni Maura, popularment coneguda com na Camel·la, i han animat i fet mamballetes a tota la comitiva.

 

Com en els darrers anys s’ha eliminat la típica classificació que cada any es donava a les diferents carrosses i comparses. “El jurat ha reconegut la feina de tots els participants i ha destacat allò més lloable de cada carrossa i cada comparsa, com l’elaboració, la voluntat didàctica, la fidelitat a la nostra tradició o l’aposta per allò més artístic, entre moltes altres coses”, han explicat des del departament de Festes. “Hem de tenir en compte que molts dels participants són escolars i en lloc de fomentar la competitivitat des de l’Ajuntament apostam per fomentar la participació i la diversió ”, han afegit.

 

En acabar la desfilada molts dels que la contemplaren i molts altres ciutadans es dirigiren a la plaça de Ramon Llull per acabar les Fires i Festes amb la panxa plena. I és que la XVII Jornada de Cuina de Manacor ha oferit a tothom les millors propostes gastronòmiques a un preu imbatible. Hi han participat Finca Càtering, que ha ofert pollastre amb curri thai, arròs basmati i salsa de coco; el restaurant Bari hi ha presentat entrepans de carrer amb espatlla de porc amb salsa de mostassa d’albercoc; els cuiners de El Norte han fet hamburgueses de vedella asturiana amb sobrassada, formatge i ceba confitada; des de la cafeteria sa Clova han preparat ensalades amb fruites seques, dàtils, fruita i broqueta calenta de pinya i gambes; des d’Es Claustre han ofert arròs negre i el Cafè Nou de Son Macià, ha oferit pa amb oli amb tres tipus diferents de farciment de pollastre. Cal destacar que el programa de mà on s'especifica cada plat ha incorporat informació sobre els al·lèrgens que pot contenir cada proposta culinària. Així els al·lèrgics o intolerants al gluten, la lactosa, l'ou, la soja, la mostassa, el sèsam o el peix han pogut gaudir de la Jornada de Cuina que servirà per tancar els actes de les Fires i Festes 2019.

 

En l'apartat de dolços, tothom va poder tastar les Broquetes de fraules amb xocolata, l’assortiment de rebosteria i les picada d’abella que prepararen els pastissers de Ca'n Florit i també l’ensaïmada de crema amb brownie de xocolata que va sortir de l’obrador de Ca'n Tòfol. Els vins anaren a càrrec del celler de Toni Gelabert Son Vell vinyes i vins. A més, el quiosc de begudes enguany ha anat a benefici de l’entitat ‘Acompaña a un abuelo’ l’associació sense ánim de lucre que du a terme un programa de voluntariat d’acompanyament a la gent gran.