LA COLLA DE DIMONIS DE MANACOR OBRE UN CURS PER AMPLIAR EL PLANTER

18-Noviembre-2019

Aquest dilluns matí, el batle, Miquel Oliver, el president del Patronat de Sant Antoni, Toni Gomila, i el baciner, Mateu Juan, han presentat el curs de la Colla de Dimonis de Manacor, destinat a formar un planter de persones disposades a conèixer i a prendre part de la colla de dimonis de Manacor.

El curs, que es durà a terme dissabte 14 de desembre a l’Escola Municipal de Mallorquí, constarà d’una part teòrica – de les 10.30 a la 13 h – i una de pràctica – de les 16 a les 19 h. Durant la jornada, els participants podran aprofundir en les tècniques del ball dels dimonis i prendre consciència del que suposa desenvolupar un dels rols de la colla. Per a participar-hi només fa falta complir dos requisits: estar empadronat al municipi i ser major de vint-i-cinc anys.

En total s’obriran fins a vint-i-quatre places distribuïdes de la següent manera: sis places per a la figura del baciner, sis per a la de Sant Antoni, sis per a la figura del dimoni gros i sis per a la del dimoni petit. En cas que les sol·licituds superin les places ofertes, els criteris de selecció seran els següents: en primer lloc, s’elegiran les persones col·laboradores de les diferents comissions que conformen el Patronat de Sant Antoni; en segon lloc, les persones participants assídues de les festes de Sant Antoni a Manacor en aspectes com foguerons, beneïdes, concursos, etc.; i en tercer lloc, segons ordre d’inscripció. Amb tot, i tenint en compte aquests criteris, es reservaran tres places per a homes i tres places per a dones a cada una de les figures de la colla.

Una vegada cobertes les places, es valoraran els següents punts: conèixer de la festa a Manacor (i en particular del ball dels dimonis) i estar disposat a seguir la colla de dimonis de Manacor durant totes les seves sortides en el marc de les festes. En el cas de les figures de dimoni gros i de dimoni petit, es valoraran també els següents punts: l'altura, la condició física i el ritme i les nocions de ball. Si alguna de les figures no rebés cap sol·licitud, les places quedaran sense ocupar.

Els participants seran declarats aptes o no aptes per formar part del planter en funció de les seves habilitats i coneixements de la festa, que es demostraran mitjançant un qüestionari d'avaluació i una prova pràctica. Els declarats aptes podran participar de la colla a criteri del Patronat de Sant Antoni.

Per inscriure’s és necessari realitzar la preinscripció, entrant al web del Patronat entre els dies 23 i 24 de novembres i seguint les indicacions. La llista d’admesos es publica dia 5 de desembre al mateix web. Una vegada que hagi sortit la llista, els admesos han de confirmar la seva assistència de dia 5 a dia 10 de desembre de 2019.

El batle, Miquel Oliver, ha volgut remarcar que “el principal impuls perquè l’Ajuntament hagi volgut estar darrer aquest curs és que el 50% de places estan reservades per a dones”. “És hora de començar a donar passes per incloure el seu paper a la festa”.

El president del Patronat, Toni Gomila, ha assegurat que “és una primera passa per tal d’incloure les dones a la festa”. Per altra banda ha deixat clar que la periodicitat del curs serà “sempre que el Patronat de Sant Antoni ho consideri oportú i per tal d'anar renovant el planter, el curs podrà ser organitzat en pròximes edicions”.