LA PRIMERA ASSEMBLEA CIUTADANA DE MANACOR ESDEVÉ UN ÈXIT

29-Noviembre-2019

Aquest dijous s’ha dut a terme la primera assemblea ciutadana de Manacor. Un punt de trobada on les assistents han pogut realitzar preguntes i suggeriments a les regidories del govern municipal. Per part de l’equip de govern l’objectiu era clar: realitzar un exercici de transparència i convidar la ciutadania a prendre la paraula. Així, durant tres hores, han retut comptes davant la ciutadania que s'ha apropat al Teatre.

Just començar, el batle, Miquel Oliver ha realitzat una introducció a l’acte, explicant el seu format i deixant clar que aquesta només és la primera d’una activitat que es normalitzarà durant la legislatura. En aquest sentit, no només es duran a terme assemblees generalistes anuals sinó de sectorials o temàtiques. A més, Oliver ha exposat que en acabar l’assemblea “els assistents que no hagin tingut resposta a les seves preguntes durant la sessió poden deixar el targetó en una bústia situada a l’entrada del Teatre". Preguntes que es respondran en les setmanes vinents de manera individualitzada o per temes.

El govern municipal, segut en tamborets damunt l’escenari i amb la imatge de l'assemblea "Feim poble” al darrere, ha respost fins a trenta preguntes. Les temàtiques han estat ben variades: des del punt verd, l’aigua i la mobilitat, fins als cans, el pla general i el comerç local, passant per les cases d’apostes, l’estat de les escoles i l’enllumenat.

El públic, que ha comptat amb la presència de la regidora del Partit Popular Maria Bauzà, ha aprofitat les preguntes per agrair el nou model de participació.

En acabar la sessió, el batle Oliver ha exposat que amb un acte com aquest “hem volgut realitzar un exercici de transparència davant la ciutadania" i agraí l’assistència del públic. Amb tot, ha deixat clar que “revisarem el format per a fer-lo més útil, si s’escau, i fer les assemblees ciutadanes més atractives per la gent”. “Hem de ser més, sentencià”.