PREVENIR AGRESSIONS SEXISTES AMB LA CAMPANYA “NO I PUNT!”

15-Enero-2020

Des de la delegació d'Igualtat de l'Ajuntament de Manacor s'ha aprofitat l'arribada de les festes de Nadal i Sant Antoni per fer tallers formatius a diferents centres educatius per prevenir les agressions sexistes en els espais d'oci.

Es tracta de la campanya No i Punt!, de la Direcció Insular d'Igualtat del Consell de Mallorca, a la qual l'Ajuntament de Manacor està adherit. Consisteix en diferents formacions destinades a joves en edat adolescent per tal de prevenir les agressions sexuals en espais d'oci i fomentar que tothom pugui gaudir de les festes i de l'espai públic en llibertat.

De moment, es preveu que durant el curs 2019-2020 un total de 337 alumnes de 4t d'ESO i de 1r i 2n de batxillerat del municipi de Manacor rebin aquests tallers per part de les tècniques municipals del departament d'Igualtat. Des de setembre fins ara, 240 ja l'han rebuda i la valoració és molt positiva. Les treballadores socials coincideixen esmentant que “els tallers ens serveixen perquè elles mateixes visibilitzin moltes situacions que han patit i pateixen als espais d'oci, sobretot nocturn. Parlam de tocaments no desitjats, de pressió per part d'amics o de la parella a mantenir sexe, etc. Reafirmam la idea que cal treballar en la prevenció des de ben petits perquè no arribem a situacions d'aquest tipus”. A més, des de l'Ajuntament s'ofereix el suport a qualsevol persona que després de rebre la formació vulgui resoldre alguna qüestió o vulgui rebre algun tipus d'atenció.

La regidora d'Igualtat, Carme Gomila, aprofita per animar a tots els centres educatius interessats a dur a terme aquesta activitat i que encara no ho hagin fet, poden adreçar-se a l'Ajuntament de Manacor i sol·licitar-la.

Finalment, des del Departament d'Igualtat desitgen un Sant Antoni i unes festes lliures d'agressions sexistes.