ES DEROGA L'ORDENANÇA D'OCUPACIÓ DE LA VIA PÚBLICA

11-Mayo-2020

 

Segons la previsió de l’Estat, la Fase I comporta l’obertura de terrasses amb un “límit del 50% de les taules permeses a anys anteriors en base a la llicència municipal”. No obstant això, els establiments poden tenir un major nombre de taules sempre que l’Ajuntament permeti més espai disponible, “tot respectant la proporció taules / superfície del 50%”.

En aquest sentit, L'Ajuntament de Manacor derogarà l'ordenança fiscal d'ocupació de la via pública amb efecte retroactiu a dia 1 de gener de 2020. D'aquesta manera, qui demani permís per a l’ocupació no pagarà taxa i a qui ja l'hagi demanat se li retornarà l'import. Per altra banda, l'Ajuntament està preparant un document de preguntes freqüents per a facilitar informació als interessats.

A més, d’acord amb l’aixecament de les limitacions d’àmbit nacional establertes a l’estat d’alarma en funció de les fases de transició a una nova normalitat, l’Ajuntament de Manacor ha elaborat un document de sol·licitud per a l’ampliació de l’ocupació de la via pública amb taules i cadires

Els requisits són dos: tenir el títol habilitant de l’activitat en qüestió i l’autorització vigent per ocupació de la via pública amb taules i cadires i respectar les mesures de seguretat indicades per la Conselleria de Sanitat.

El regidor d'Ocupació de la Via Pública, Carles Grimalt, ha deixat clar que la mesura es dona per "afavorir la reactivació del municipi en uns moments tan complicats com aquests". "És important que l'Ajuntament no es posi de perfil i encari respostes útils per a la ciutadania", ha exposat.