L'Ajuntament de Manacor treu a concurs el lloguer d'un local per formar professionals del sector nàutic al municipi

15-Diciembre-2021

L’Ajuntament de Manacor aposta per ampliar l’oferta formativa al municipi i fa feina perquè la impartició del Certificat de professionalitat en manteniment i reparació d’embarcacions de nàutica i esbarjo pugui ser una realitat properament. Per això, el departament de Desenvolupament Local ja va reservar 26.000 euros del romanent municipal per a poder tirar endavant el projecte. Es tracta d’una iniciativa que té per objectiu proporcionar més sortides laborals als joves del municipi i capacitar-los professionalment en el sector de la nàutica.

És per això que l’Ajuntament de Manacor ha tret a concurs públic la contractació per al lloguer d’un local que serà destinat a la formació del certificat de professionalitat d’Operacions auxiliars de manteniment de sistemes i equips d’embarcacions esportives i d’esbarjo. La nau es destinarà a la impartició de formació per a l’àrea professional de nàutica.

L’immoble ha de complir els requisits que marca el SOIB per a aquest tipus d’instal·lacions, pel que ha d’estar ubicat dins el sòl urbà consolidat dels nuclis urbans del municipi de Manacor i ha de ser compatible amb l’ús urbanístic permès al qual ha de ser destinat. També ha de tenir una superfície mínima útil de 445 metres quadrats, que inclouran els espais per a una aula de gestió, tallers de màquines i mecanitzat, taller d’electricitat, electrònica i informàtica, taller de veles, entre d’altres (banys, recepció i direcció, etcètera). És necessari que el local estigui situat en planta baixa i ha de disposar de façana que doni al carrer exterior, així com d'accés directe des de la via pública.

L’immoble també ha de comptar amb les condicions mínimes de subministrament i instal·lació elèctrica, subministrament d’aigua i evacuació de xarxa residual. A més, també ha d’estar en condicions adequades per ser ocupat amb condicions d’habitabilitat i pavimentat, lliure de deixalles, enderrocs o restes de materials de construcció, i ha de disposar de ventilació per als serveis higiènics.

El preu del contracte s’estableix en una renda mensual de 1.573 /mes (IVA inclòs), que els licitadors podran millorar a la baixa.

El termini per a la presentació d’ofertes finalitza el 27 de desembre a les 11 h. Les persones interessades poden consultar l’anunci de licitació a la plataforma de contractació de l’Estat.

Hem apostat des del primer moment per posar en marxa formacions reglades a Manacor per donar oportunitats als nostres joves i que no s’hagin de desplaçar a altres municipis. El sector de la nàutica és estratègic a aquesta terra i ofereix unes condicions laborals molt bones que hem de sabre aprofitar”, explica la delegada de Desenvolupament Local, Núria Hinojosa.