Estel de Llevant celebra el seu 25è aniversari amb l’exposició "25 anys, 25 desitjos" als carrers de Manacor

28-Junio-2022

Després d’uns anys complicats, finalment l’Associació Estel de Llevant ha pogut celebrar el 25è aniversari de la seva fundació i ho fa demanant 25 desitjos lligats a la salut mental.

 

Gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Manacor, aquests 25 desitjos romandran exposats als carrers del centre de Manacor durant les pròximes dues setmanes, donant així visibilitat i sensibilitzant a la població sobre la importància de la salut mental.

 

Miquel Oliver, batle de Manacor, ha donat l’enhorabona a l’entitat i ha felicitat a les persones que fan realitat aquesta feina per aquests 25 anys desitjant "25 anys més d’aquesta tasca de visibilitzar, normalitzar i conscienciar sobre la salut mental" amb el "repte que tenim per endavant com a societat de complir aquests desitjos".

 

Per la seva banda, Guillem Febrer ha recordat els inicis incerts d’Estel de Llevant el 1996 i la seva evolució fins ara, arribant a atendre a 271 persones el 2021 i amb més d’una seixantena de professional treballant per donar una atenció de qualitat a les persones amb trastorn de salut mental.

 

Febrer ha agraït la "feina incansable durant anys de tants familiars per impulsar Estel de Llevant" i ha destacat la necessitat "d’un canvi de paradigma: passar de treballar la malaltia mental d’alguns a treballar per la salut mental de tothom".

 

Durant l’acte de presentació de l’exposició, membres de la junta directiva d’Estel de Llevant, persones participants als serveis i programes, les seves famílies i professionals de l’entitat han estat els encarregats de llegir els 25 desitjos que demanen, entre altres coses, "salut mental per a tothom", "salut mental amb més recursos", "salut mental amb un millor sistema sociosanitari" o "salut mental per 25 anys més".

 

El procés de selecció d’aquests 25 desitjos s’ha dut a terme entre les persones participants als serveis i programes de les entitats que formen 3 Salut Mental, les seves famílies i els professionals que hi treballen.

 

Amb aquesta acció, Estel de Llevant commemora els 25 anys de feina i acompanyament a persones amb trastorn de salut mental, però sobretot dibuixa el que hauria de ser el futur de l’atenció a la salut mental.