L’Ajuntament de Manacor geolocalitza 620 comerços i punts d’interès turístic del municipi, que estan disponibles a una nova aplicació

16-Septiembre-2022

Els parquímetres instal·lats al municipi de Manacor comptaran a partir de la setmana que ve amb codis QR per donar informació comercial i turística de tots i cada un dels nuclis de població del municipi. Els codis QR donaran accés a una nova aplicació és una base de dades de punts comercials i d’interès turístic del municipi. Els ciutadans podran tenir accés a aquesta informació, que els apareixerà en la llengua amb què tenen configurat el seu telèfon mòbil. De moment, s’ha desenvolupat en català, castellà, anglès, francès i alemany.

 

La nova base de dades de l’Ajuntament de Manacor compta amb 620 ítems geolocalitzats, tant de comerços com de punts d’interès turístic, classificats en 8 categories i 50 subgrups. En total, es pot trobar informació de 53 llocs d’interès turístic, 65 allotjaments, 341 comerços, 232 establiments d’oci, 92 centres de salut i benestar, 82 serveis, 20 administracions públiques i 5 forces de seguretat.

 

«Es tracta d’una base de dades molt àmplia. Hem de recordar que a principi de mandat ni el departament de Turisme ni el de Comerç no tenien cap tipus de base de dades i durant aquests tres anys les hem anat elaborant», ha assegurat la delegada, Maria Antònia Truyols. Es tracta, a més, d’una base de dades viva ja que l’Ajuntament de Manacor podrà anar fent noves incorporacions i actualitzar la informació existent.

 

L’aplicació compta amb la geolocalització dels comerços, amb l’horari d’obertura, el contacte i la raó social. Així mateix, també obre noves possibilitats, com ara rutes comercials o esdeveniments concrets, com les edicions futures de Manacor Encantat.

 

El projecte, que ha tengut un cost de 30.000 euros, ha estat subvencionat amb la recaptació de la borsa d’allotjaments turístics.