L'Ajuntament avança perquè el nou col·legi de Manacor sigui una realitat
Antoni Pastor, batle de Manacor, i Bernat Amer, regidor d'Urbanisme, han assistit a la ponència política de la Comissió Insular d'Urbanisme del Consell Insular de Mallorca (CIM).
A la ponència s'ha aprovat el tràmit final que consistia en la aprovació de les correccions de les deficiències que el CIM havia exposat a l'equip municipal i que impedia la requalificació dels terrenys on s'ha de construir el nou col•legi.
Recordem que la polèmica suscitada pel solar proposat pel grup municipal PSM-Esquerra-Verds en la qual demanaven al consistori la cessió d'un terreny en la zona del Molí d’en Beió no era viable, ja que no disposava dels metres mínims exigits per la conselleria per a la creació d'un col•legi.
Des de l'Ajuntament es proposava un solar molt pròxim al Molí d’en Beió, però amb una ubicació millor, ja que no es troba al Passeig del Ferrocarril i pel qual l'afluència d'automòbils és molt menor i així augmenta la seguretat dels escolars.
Després d'una reunió tècnica entre personal de l'Ajuntament i del Consell Insular de Mallorca, el CIM no va aprovar el solar proposat per l'Ajuntament ja que, al seu parer, tenia una sèrie de deficiències.
Tant el batle, Pastor, com el regidor d'Urbanisme, Amer, i la regidora d'Educació, Mercant, es van reunir amb totes les Associacions de Pares i Mares de Manacor per a explicar-los en quina situació es trobaven les negociacions entre les institucions.
Des de l'Ajuntament es va convocar un ple extraordinari per a donar solució a aquestes deficiències que no permetien donar llum verda a la requalificació del solar per a ús docent. El regidor d'Urbanisme en va explicar les modificacions i, si bé l'equip de govern, format per PP AIPC van votar a favor, la resta de grups polítics es van abstenir excepte el PSOE, liderat per Júlia Roman, ja que no va assistir cap representant de la formació política al ple.
Divendres passat es va celebrar la ponència política de la Comissió Insular d'Urbanisme i, per fi, hi va haver unanimitat per part de tots els partits per a la requalificació del solar proposat per l'Ajuntament.
Tant el regidor d'Urbanisme, com el batle i tot l'equip de govern, estan satisfets de l'avanç en l'obtenció de solucions dels problemes que existeixen al municipi. D'aquesta forma es valora positivament la importància que té per a Manacor la creació d'un nou centre docent i l'interès dels pares i mares, dels docents i, sobretot, dels alumnes de Manacor.
Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100