EL PATRONAT PRESENTA EL PROGRAMA DE SANT ANTONI 2020

08-January-2020

El Patronat ha presentat aquest dimarts horabaixa el programa de Sant Antoni 2020 a Ca na Vallespina. Davant una sala plena de gent s’han anat duent a terme les intervencions de diverses persones representants del Patronat.

Per una banda, s’ha dut a terme la presentació del programa d’actes, que enguany compta amb un canvi, primer es durà a terme l’assaig dels Goigs i després el primer ball dels Dimonis. Segons el Patronat es fa per motius de calendari. Així, l’assaig dels Goigs es durà a terme divendres 10 i el primer ball dels Dimonis dimarts 14. La resta com sempre, la festa gran es viurà dia 16 i el dia de Sant Antoni se celebraran les Beneïdes.

A més d’aquests actes, el programa també contempla un bon grapat d’activitats culturals.

Per altra banda, a l’acte també hi ha hagut temps per a les glosses i el reconeixement. Per un costat, Maribel Servera i Toni Galmés han estat els encarregats de repassar el darrer any glossant. Per l’altre, Toni Pocoví, un dels membres més veterans en actiu, ha estat homenatjat “per la seva implicació en la festa i la seva predisposició absoluta”. El president del Patronat, Antoni Gomila, l’ha definit com una peça clau de l’entitat i de l’organització de la festa.

Durant la seva intervenció el batle de Manacor, Miquel Oliver, ha volgut ressaltar la festa i aprofitar per destacar la campanya que es duu a terme des del Patronat i l’Ajuntament per tal de reduir els residus que genera la festa, “visquem la festa amb intensitat i amb responsabilitat”.

L’acte ha acabat amb els primers crits de “Visca Sant Antoni!” i “Visca Manacor!”, que han sonat just després que els sonadors de Sant Antoni hagin interpretat per a tot el públic algunes de les cançons més típiques de la festa. Com cada any, la vigília i el dia de Sant Antoni marcaran una de les festes tradicionals més significatives de Mallorca.