L’Ajuntament de Manacor habilita 50 places d’aparcament d’alta rotació al centre de la ciutat per afavorir el comerç local i consolidar la ZPR

26-April-2022

La zona d’alta rotació comercial inclosa dins la ZPR ja ha començat a delimitar-se aquest dimarts de matí amb el color magenta, distintiu de la Zona de Prioritat per a Residents. Els operaris municipals han iniciat les tasques de senyalització d’unes 50 places d’aparcament als carrers de l’Amargura, plaça del Rector Rubí, carrer del Rector Caldentey, la plaça de l’Arquitecte Bennàssar, el carrer Olesa, el carrer del Príncep i la plaça Constitució (plaça de les Verdures).

La zona d’alta rotació comercial funcionarà amb una tarifa de 0.10 cèntims d’euro l’hora per als vehicles que hi estacionin, amb un màxim d’estacionament de 60 minuts durant l’horari comercial. Es tracta d’una quantitat molt baixa i d’un temps limitat que tenen per objectiu evitar que un mateix vehicle vagi ampliant el temps d’estada a un mateix aparcament i que sigui fàcil trobar lloc on estacionar a aquesta zona. La mesura ha estat explicada i consensuada amb els comerciants del centre de Manacor, han explicat el batle de Manacor, Miquel Oliver, i el delegat de Medi Ambient i Mobilitat, Sebastià Llodrà.

Els aparcaments de la zona magenta s’ubiquen a les vies d’accés lliure i tothom hi podrà aparcar en horari comercial durant un període màxim d’una hora. Els nous parquímetres que ja ha instal·lat l’empresa municipal de serveis SAM ja permetran identificar les matrícules i facilitaran el nou sistema de rotació. Fora de l’horari comercial només es permetrà l’estacionament a aquestes places marcades amb el color magenta identificatiu de la ZPR als residents al centre de la ciutat.

La ZPR no ha eliminat ni una sola plaça d’aparcament i els aparcaments de la zona magenta es fan amb l’objectiu d’afavorir el comerç local del centre de Manacor.

Nova App de la ZPR

Els ciutadans poden descarregar-se des d’avui mateix la nova aplicació que ha dissenyat i impulsat l’Ajuntament de Manacor per facilitar les sol·licituds d’autoritzacions puntuals d’accés als carrers que formen part de la Zona de Prioritat per a Residents.

La nova app és gratuïta i està disponible a les plataformes de descàrrega d’Android i IOS.

Nou vial lliure

Un any després de la posada en marxa de la ZPR l’Ajuntament fa un balanç positiu de la normativa que ha contribuït a pacificar el centre de Manacor, com una mesura més per avançar cap a una ciutat més verda, amable i on les protagonistes siguin les persones i no els vehicles motoritzats privats.

Es tracta d’un canvi que ha suposat un repte per als manacorines i manacorins i agraïm la col·laboració de la majoria en el compliment de la normativa, que estableix que només poden dins la ZPR els residents i els vehicles autoritzats, la prioritat de pas de vianants i vehicles de mobilitat personal i una velocitat màxima de 20 quilòmetres per hora. És responsabilitat de tots fer un Manacor més accessible per als vianants i les bicicletes, i on passejar pels carrers del centre sigui segur.

El delegat de Medi Ambient i Mobilitat ha recordat que «la ZPR no és un marc fix, sinó que es podrà anar adaptant en funció de les necessitats que detectem», per això el carrer Nou es converteix també ara en un vial d’accés lliure, en tant que és la continuació natural del vial lliure del carrer de Muntaner fins a l’avinguda del Torrent. «Es tracta d’un canvi que, entre d’altres coses, cerca donar seguretat als alumnes del col·legi Sant Francesc de Manacor ubicat al carrer Major», ha explicat el batle de Manacor, Miquel Oliver.