La Setmana Europea de la Mobilitat acaba amb una bicicletada popular i activitats i jocs per a petits i grans a Porto Cristo

26-September-2022

La Setmana Europea de la Mobilitat ha conclòs aquest diumenge amb una bicicletada popular a Porto Cristo que ha partit del carrer d’en Bordils, ha pujat pel carrer de la Mar, passant pel carrer dels Navegants, l’avinguda dels Pins, l’avinguda de Cala Petit, l’avinguda de la Fonera, ha baixat per la plaça del Carme, el carrer del Port i finalment ha tornat al punt de partida.

Els jocs i les activitats de la Ludoteca Temps Lliure han omplert el carrer d’en Bordils de jocs i activitats per als més petits, que també han gaudit amb les famílies.

La Setmana Europea de la Mobilitat és una iniciativa d’àmbit europeu que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com l’ús de la bicicleta o anar a peu. Amb motiu d’aquesta nova edició, l’Ajuntament de Manacor «ha obert carrers per posar les persones al centre de l’espai públic», assegura el delegat de Mobilitat, Sebastià Llodrà.

Les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat al municipi de Manacor han estat centrades en la importància de la bicicleta i de la mobilitat activa en contraposició a l’ús del vehicle privat, com el cotxe o la moto.

El dijous 22 de setembre, en motiu del Dia Sense Cotxes, es varen tancar al trànsit el carrer de l’Amargura, la plaça del Rector Rubí i la plaça des Cós. Al capvespre, infants i les seves famílies ompliren l’espai públic per participar dels jocs i propostes de la Ludoteca Temps Lliure i la música i animació de la Marxin Band Equip d’Aviació.

També en motiu del Dia Sense Cotxes, l’Ajuntament de Manacor ha organitzat un concurs a les xarxes socials sota el lema #pedalapedalaràs, en què els participants havien de publicar una imatge seva anant en bicicleta dins el terme municipal de Manacor. La publicació amb més m’agrada a Twitter, Facebook i Instagram, guanyarà una bicicleta. El concurs ha comptat amb 72 participants i l’entrega dels premis tendrà lloc el proper 4 d’octubre a l’Ajuntament de Manacor.

La Setmana Europea de la Mobilitat és una acció puntual, que s’emmarca en accions permanents o semi-permanents de l’Ajuntament de Manacor com la implementació de la Zona de Prioritat per a Residents del centre de Manacor, que dóna prioritat als vianants i bicicletes de 67 carrers de la ciutat, la implementació d’aparcaments de bicicletes per a residents als aparcaments subterranis públics de la plaça de Sant Jaume i de Na Camel·la, i la pacificació de la primera línia de Porto Cristo i de s’Illot.