Constituït el Consell d’Infants pel curs 2022-23 amb l’objectiu de millorar el municipi

21-December-2022

El Consell d’Infants del curs 2022-23 s’ha constituït aquest dimarts capvespre a la sala de plens de l’Ajuntament de Manacor. El nou Consell d’Infants s’ha constituït amb els nous consellers electes, fruit de les darreres eleccions. En total, el conformen 24 consellers i conselleres de 5è i 6è de Primària d’escoles de tot el municipi per un període de dos anys.

L’Ajuntament s’ha coordinat amb totes les escoles de Primària del municipi i s’ha duit a terme feina prèvia a les escoles per preparar la presa de possessió, la presentació dels nous membres i les noves propostes. El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha donat la benvinguda a tots els infants i ha donat per constituït el Consell d’Infants 2022-23.

Després de la roda de presentació de tots els consellers i conselleres, els batle ha demanat si ha noves propostes. Els nous consellers han plantejat qüestions com ara l’adequació de nous espais de joc adequats a diferents edats, la instal·lació de tirolines o l'apagada dels llums de Nadal durant la matinada, entre d'altres.

El Consell d’Infants és un òrgan de participació ciutadana creat el 2017 i que té els objectius de promocionar els drets de la infància, de donar valor a la veu dels infants i rellevància a les seves opinions, de promoure la participació dels infants en l’àmbit municipal, de fomentar el treball col·lectiu a favor del bé comú i de millorar el municipi i adaptat a les necessitats dels infants. Un espai on nins i nines poden reflexionar sobre els temes que els afecten directament en relació amb el municipi i on poden expressar les seves propostes, idees, opinions i necessitats.