El Servei d’Ocupació de Manacor expedeix més de 2.500 certificats digitals durant 2022 i gener de 2023

03-February-2023

El Servei d’Ocupació de Manacor ha expedit durant tot l’any 2022 i fins dia 30 de gener de 2023 2535 certificats digitals de persona física. El servei que ofereix és el d'acreditar la identitat de les persones físiques que han sol·licitat el certificat digital de la "Fábrica Nacional de Moneda y Timbre" (FNMT).

Aquest certificat permet a la persona interessada relacionar-se electrònicament amb qualsevol organisme públic que compti amb una seu electrònica i, per tant, li permet realitzar tràmits diversos i tan necessaris com registrar instàncies a les entitats locals, sol·licitar cita al SOIB, fer gestions amb la Hisenda Pública o la Seguretat Social, apuntar-se a ofertes d'ocupació públiques, entre d'altres.

Vist el creixent interès que mostra la ciutadania en l'obtenció d'aquest certificat, el departament d'Ocupació ha programat una formació específica, ja que aquest tràmit és personal i l'ha de fer cada persona interessada amb un dispositiu propi (de moment, únicament es pot fer amb ordinador). Per tot això, el proper 17 de febrer de 2023 el Servei d’Ocupació de Manacor oferirà un taller gratuït en el qual s’ensenyarà a fer el procés de sol·licitud, identificació i descàrrega del certificat digital.

"Des de l'Ajuntament hem de fomentar aquesta pràctica, que redueix el paper i evita desplaçaments innecessaris. Estam ajudant als manacorins i manacorines a obtenir de forma àgil i senzilla el certificat digital i la realitat és que s'han incrementat notablement els tràmits electrònics que se fan amb les administracions públiques", assegura la delegada d’Ocupació, Núria Hinojosa.

El servei d'acreditaió del certificat digital de la FNMT s'ofereix, sense cita prèvia, de dilluns a divendres d’11 h a 14.00 h a l'oficina SOM MANACOR, situada al carrer Major número 22, 3r pis.