Manacor omple de blanc els carrers amb l'Encamisada de Sant Jaume

25-July-2023

La festa del patró de Manacor continua aquest dimarts a partir de les 17 h del capvespre i fins entrat el vespre

L'alegria i la festa han omplert aquest dilluns horabaixa els carrers de Manacor, que ha viscut un dels dies forts de les Festes de Sant Jaume 2023. La primera cita ha estat davant cal Cavaller Major, a la rambla del Rei en Jaume, on L'Obreria de Sant Jaume ha entregat el penó de Sant Jaume al Síndic Jove. La comitiva de cavallers ha partit en un recorregut que ha acabat a la plaça de Sant Jaume, on s'han trobat amb la colla castellera dels Al·lots de Llevant i els Gegants de Manacor. 

Arreplegant gent a cada carrer, la comitiva ha arribat fins a la plaça del Convent, on els han rebut davant La Sala les autoritats encapçalades pel batle de Manacor, Miquel Oliver, i el delegat de Festes, Mateu Marcé. La Mulassa i la seva colla de mulasseres i mulassers han tornat a animar una plaça plena de gent vestida de blanc per a l'ocasió: l'Encamisada 2023. Petits i grans han gaudit de la bèstia i de la xaranga que l'acompanya. 

Els Al·lots de Llevant han aixecat diversos castells al llarg del recorregut, que també ha comptat amb els gegants de Manacor, Vicenç i Catalina, i la colla de gegantons de l'Associació Cultural de Sant Domingo. Finalment, el regidor de menys edat del Consistori municipal, Artur Aguiló, ha duit l'estendard de l'Obreria de Sant Jaume en la desfilada que ha seguit des de l'Ajuntament precedida per la Banda de Música de Manacor. 

La festa ha continuat a la via verda amb els cavalls de Sant Jaume, on han corregut l'Anell. 

Dia de Sant Jaume

La festa de Sant Jaume, dimarts 25 de juliol, l'Obreria de Sant Jaume ha programat la recollida del penó de Sant Jaume de cal Cavaller Major, en un recorregut que partirà a les 17 h de la rambla del Rei en Jaume, carrer de sa Coma, plaça de la Concòrdia, Molins, Remei, Llum, Creu, Colom, avinguda del Torrent, carrer de la Pau, Montcades, Gerrers, plaça de s'Antigor, Amador, carrer Nou, Major, Centre, plaça de ses Verdures, carrer Jaume Domenge, Olesa, Cós, Olesa, Jaume Domenge, Mercadal, Bosch, Torre del Palau, plaça del Palau i fins arribar a la Parròquia de la Nostra Senyora dels Dolors. 

A les 20 h, se celebrarà l'Ofici en honor de Sant Jaume a l'església de Nostra Senyora dels Dolors i la festa clourà a les 22.30 h amb el Correfoc de Sant Jaume, que partirà de la plaça de sa Bassa, fins al carrer Major i la plaça del Convent.