La Setmana Europea de la Mobilitat 2023 celebra la sostenibilitat i la mobilitat activa a Manacor i Porto Cristo

12-September-2023

La Setmana Europea de la Mobilitat 2023 està a punt d'iniciar-se, i Manacor i Porto Cristo es preparen per celebrar aquest esdeveniment amb una sèrie d'activitats sostenibles que promouen la mobilitat activa i la consciència ambiental.

Bicicletada Popular a Porto Cristo - Diumenge, 17 de setembre

La Setmana Europea de la Mobilitat a Porto Cristo començarà amb una Bicicletada Popular el diumenge 17 de setembre. Tots els amants de les bicicletes estan convidats a unir-se a aquest esdeveniment que promou la mobilitat saludable i sostenible. La concentració tendrà lloc a les 10.30h al carrer d'en Bordils, amb una sortida prevista a les 11 h. El recorregut inclourà algunes de les principals vies de Porto Cristo, abans de tornar al punt de partida.

Després de la Bicicletada, a les 11.30h, es realitzaran jocs i tallers a la ludoteca "Sa Ludo d'en David," ubicada al carrer d'en Bordils. També es podrà gaudir d'una exposició titulada "Tria la teva mobilitat."

Dia Sense Cotxe a Manacor - Divendres, 22 de setembre

El Dia Sense Cotxe a Manacor, que se celebrarà el divendres 22 de setembre, transformarà el carrer Joan Lliteres en un espai obert per als vianants. A les 10.30 h i a les 17 h, la ludoteca "Sa Ludo d'en David" oferirà jocs i tallers per als més joves i petits. A més, també s’instal·larà un fotoreclam i s'organitzarà una exposició sota el lema "Tria la teva mobilitat."

Bicicletada Popular a la barriada de Sa Torre, a Manacor - Diumenge, 24 de setembre

La Setmana Europea de la Mobilitat a Manacor culminarà amb una Bicicletada Popular el diumenge 24 de setembre. La concentració tendrà lloc a la Plaça de Sa Torre a les 11 h, seguida d'una volta a Manacor per celebrar les Festes de Sa Torre.

El delegat de Mobilitat, Mateu Marcé, acompanyat del delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, han convidat tota la ciutadania a unir-se a aquests esdeveniments i a la implicació de tothom per promoure una mobilitat més sostenible i saludable al municipi. La Setmana Europea de la Mobilitat 2023 és una oportunitat per reflexionar sobre la importància de triar maneres i sistemes de desplaçament més amigables amb el medi ambient i més saludables. El tècnic municipal de Medi Ambient, Antoni Pascual, també ha estat present a la presentació. 

La Setmana Europea de la Mobilitat és una iniciativa de la Unió Europea que té l'objectiu de promoure la mobilitat sostenible i conscienciar sobre els beneficis de reduir l'ús del cotxe privat a les ciutats. Aquest esdeveniment es celebra a tot Europa i compta amb la participació de nombroses ciutats i municipis.