El Museu d’Història de Manacor inaugura l’exposició ‘El descobriment d’un taller ceràmic de Manacor. Les figures de les verges rosses de la col·lecció Domènech-Vázquez’

10-April-2024

L’exposició es podrà visitar del 13 d’abril al 14 de juliol de 2024


El Museu d’Història de Manacor inaugura aquest proper dissabte dia 13 d’abril a les 18 h l’exposició ‘El descobriment d’un taller ceràmic de Manacor. Les figures de les verges rosses de la col·lecció Domènech-Vázquez’. Aquesta exposició és un acostament a la importància dels col·leccionistes de ceràmica i, a través d'ells, a unes figures de fang cuit i policromades que, ara se sap, varen ser produïdes a Manacor. Així ho indiquen els documents post mortem d'algunes famílies, que s'hi refereixen com a «Obra de terra de Manacor».

En aquesta exposició, els visitants es podran introduir en el món de les col·leccions ceràmiques més importants que ha tengut Mallorca des de final del s. XIX i en una de les produccions locals de Manacor que suscita més interès entre els col·leccionistes d'avui: les figures del denominat «taller del mestre de les Verges Rosses».

La donació de 50 figures del taller de les Verges Rosses al Museu d’Història de Manacor, efectuada el 2023 per Manel Domènech i Carme Vázquez, ha permès aprofundir en aquest tipus de producció ceràmica.

La mostra romandrà oberta al públic del 13 d’abril al 14 de juliol de 2024.