Manacor participa a la Diada de les Rondalles de Palma i cedeix dues figures gegants

12-April-2024

L’Ajuntament de Manacor serà present a la Diada de les Rondalles que enguany han organitzat l’Ajuntament de Palma i la Institució Francesc de Borja Moll amb la col·laboració del Consell de Mallorca, l’Institut d’Estudis Baleàrics i l’Ajuntament de Manacor. La Diada de les Rondalles es podrà visitar aquest dissabte 13 i diumenge 14 d’abril a Palma. 

 

El departament de Comerç de l’Ajuntament de Manacor ha cedit les figures gegants basades en l'àguila de la rondalla La flor romanial, que es podrà visitar a la plaça de Cort, i la figura basada en la rondalla d’En Joanet de sa gerra, que s'instal·larà a Ses Voltes. Les figures que ha cedit l’Ajuntament per a aquest esdeveniment, representen algunes de les rondalles més famoses recopilades per Antoni M. Alcover i foren creades per l’artista manacorí Antoni Galmés Bennàssar expressament per a Manacor Encantat. Les figures es tornaran a col·locar a l’espai públic de Manacor per a l’edició d’enguany de Manacor Encantat. Les figures s'han traslladat aquest divendres de matí per a ser instal·lades a Palma. 

 

El batle de Manacor, Miquel Oliver, i la delegada de Comerç i Promoció Econòmica, Paula Asegurado, varen assistir dimarts a la presentació de la iniciativa a Ciutat. “La tasca duita a terme per Antoni Maria Alcover ha estat essencial per a la preservació de l’herència cultural més íntimament lligada a la història de Mallorca”, va assegurar. 

 

Les activitats es duran a terme a diferents indrets del centre de Palma i les paradetes i la decoració principal seran a Ses Voltes.