EL VOLUNTARIAT LINGÜÍSTIC ARRIBA A MANACOR

16-February-2010
Dilluns 15 de febrer Paraula amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manacor va organitzar una reunió de voluntaris lingüístics al molí d’en Polit.

El projecte, que és tot un èxit, arriba un cop més a la comarca de Manacor. Actualment hi ha formades unes 25 parelles lingüístiques, i fan falta més voluntaris catalanoparlants que mai, perquè la demanda ha augmentat considerablement. Per ser voluntari catalanoparlant no s’ha de ser professor, basta parlar català quotidianament i poder dedicar al voluntariat lingüístic una hora setmanal. Els voluntaris aprenents han de tenir uns coneixements bàsics de català per poder parlar, encara que tenguin moltes limitacions de lèxic i fluïdesa.

El voluntariat lingüístic és una campanya que vol crear un espai d’intercanvi en què dues persones comparteixen part del seu temps conversant en català. Paraula posa en contacte dues persones, una de catalanoparlant i una altra que parla un poc de català però que vol millorar l’expressió, perquè es trobin una hora cada setmana i conversin al mateix temps que fan alguna activitat. Cada parella té, aproximadament, 3 mesos per trobar-se un mínim de deu vegades.

Si us voleu inscriure al voluntariat lingüístic o tenir-ne més informació, podeu consultar la web www.paraula.cat/ambtu o adreçar-vos a Paraula (tel. 971 761 301) o al Servei Lingüístic de l’Ajuntament de Manacor (tel. 971 84 91 02).