Cristina Duran Truyols ha estat nomenada gerent de la Institució Pública Antoni Maria Alcover

09-September-2021

Cristina Duran Truyols (Manacor, 1988) ha estat nomenada gerent de la Institució Pública Antoni Maria Alcover. Llicenciada en Història de l’Art, ha fet feina al Palau Reial de l’Almudaina, té experiència en gestió museística. Duran coneix la Institució Pública Antoni Maria Alcover ja que va participar en les tasques de recepció, neteja, inventari i catalogació de materials de la donació Alcover-Oliver. Així mateix, també hi realitzà les pràctiques curriculars.

 

Cristina Duran ha estat presentada aquest dijous de matí davant la Junta Rectora de la Institució i posteriorment ha estat nomenada.

 

Duran agafa el relleu de Joan Sitges amb el repte de treballar la didàctica de l’espai, continuar amb la feina feta fins ara a la Institució, lluitar pel reconeixement que mereix la figura i el llegat d’Antoni M. Alcover.

 

La Institució Pública Antoni Maria Alcover va néixer el 1999 i des de l’any 2010 té la seu al carrer Pare Andreu Fernández número 12 de Manacor. Han dirigit la Institució Magdalena Gelabert (2004-2017), Bàrbara Sagrera (2017-2020) i Joan Sitges (2021).

 

La comesa de la Institució és divulgar la vida i l’obra d’Alcover, mantenir viu el seu llegat i donar a conèixer la seva ingent tasca. Així mateix, forma part d’aquest objectiu donar suport a la investigació i a la recerca sobre qualsevol dels punts d’interès que pot suscitar la figura d’Alcover, així com també l’organització d’activitats culturals que ajudin a promoure i difondre la llengua i la cultura catalanes.