L’Ajuntament de Manacor reconeix els mulassers i mulasseres de 2022

23-September-2022

L’Escola Municipal de Mallorquí de l’Ajuntament de Manacor ha reconegut aquest divendres 23 de setembre la tasca dels mulassers i mulasseres que feren ballar la Mulassa de Manacor a les festes de Sant Jaume. En l’edició d’enguany la Mulassa ha pogut tornar a ballar pels carrers de Manacor, el dia de la Crida, dia 18 de juliol, i també dia 24, dia de l’Encamisada. La festa ha tornat a ser enguany com era abans de la Covid-19 i centenars de persones s’han pogut aplegar per seguir la Mulassa.

Aquest 2022 els assajos s’han obert a la ciutadania i s’ha comptat amb tres noves mulasseres: Núria Martín García, Cati Sureda Parera i Joana Maria Ferrer Perelló. La resta de mulassers i mulasseres han estat Antoni Grimalt Brunet, Joaquin Sabater Romero, Lluís Forteza Llull, Antoni Nadal Fullana, Petra Maria Llull Cabrer, Joan Miquel Truyols Mas, Maria Montserrat Amer Ribot i Sebastià Riera Pocoví, que ha estat un any més el coordinador de la Mulassa de Manacor.

A l’acte d’agraïment hi han assistit el batle de Manacor, Miquel Oliver, el delegat de Política Lingüística, Sebastià Llodrà, i el coordinador de la Xaranga que acompanya la Mulassa, Lau Puig, que han entregat un obsequi als mulassers i mulassers, una cistella amb productes d’alimentació de proximitat.

Sebastià Llodrà ha destacat la feina que fa aquest grup de joves per donar vida a aquest element de la cultura popular manacorina. El batle, ha expressat l’emoció de molts de manacorins i la seva pròpia per haver vist complert el desig, que manifestà a l’acte d’agraïment de l’any passat, de poder tornar a viure la Mulassa, els seus balls i les seves cançons sense restriccions ni pandèmies.

El coordinador de la Mulassa de Manacor, Sebastià Riera, ha agraït a l’Escola de Mallorquí i a l’Ajuntament la confiança, les paraules de reconeixement i totes les gestions que han fet possible veure ballar de nou aquest 2022 la Mulassa de Manacor.