Més de 70 artistes i artesans participen aquest dissabte 1 d’octubre a la primera Nit de l’Art de Manacor

27-September-2022

Manacor ja ho té tot a punt per a la primera Nit de l’Art, que tendrà lloc aquest dissabte 1 d’octubre a partir de les 17 h. Més de 70 artistes i artesans participaran d’aquesta primera edició de l’esdeveniment, que omplirà la barriada de Fartàritx de propostes artístiques per a tots els públics.

El delegat de Cultura, Mateu Marcé, acompanyat de la coordinadora de la Nit de l’Art, Maria Magdalena Vives, i del coordinador dels XXV Premis Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques i tècnic de Cultura, Llorenç Carreres, han presentat aquest dimarts el programa.

El carrer de la Llum, el carrer del Remei i el carrer de la Creu acolliran les exposicions exteriors de 52 artistes artistes. El carrer de la Creu acollirà també carpes per a activitats infantils i per a la tercera edat, així com un escenari amb música indie. El carrer d’en Gelabert acollirà l’artesania exterior i la plaça de la Concòrdia comptarà amb un escenari destinat a la música jazz i electrònica, així com un espai de barra i foodtrucks.

La Nit de l’Art comptarà també amb la implicació d’espais privats, com ara molins, cases i cotxeries, que acolliran exposicions. És el cas de la Perruqueria Barita i la Perruqueria Perfils, el Molí d’en Tastavins, el Molí Parera, el Molí de sa Coma, el Molí d’en Sabina, la casa Oliver Mestre, les cotxeries del carrer de la Creu 6, del carrer del Remei 46 i del carrer Comtessa 57, a més dels estudis de Cati Cànoves i Jesús Ballester.

Taules rodones, recitals poètics, teatre, contacontes, tallers infantils, tallers per a gent gran, exposicions plàstiques, artesania, performances, concerts i molt més ompliran el barri de Fartàritx a partir de les 17 h d’aquest dissabte 1 d’octubre.

El delegat de Cultura, Mateu Marcé, ha insistit en agrair als més de 70 participants i també al teixit associatiu i social que s’ha implicat perquè la Nit de l’Art sigui possible. «Es tracta d’un esdeveniment amb una programació molt variada i àmplia perquè s’hi puguin sentir a gust des dels més petits fins als més grans, que es fa amb l’objectiu de crear sinergies amb el sector artístic local de cara al futur i posar-lo en valor», ha assegurat.

El programa també es pot consultar online mitjançant la web www.nitdelart.cat

XXV Premi Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques

La Nit de l’Art serà també l’escenari en què es donarà a conèixer l’artista guanyador de la XXV edició del Premi Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques, que tornen després d’haver-se interromput l’any 2017. El Museu d’Història de Manacor acollirà aquest dissabte 1 d’octubre a les 18.30 h la Inauguració de l’exposició, on es donarà a conèixer l’obra guanyadora, l’autor de la qual rebrà un premi de 6.000 euros. L’obra passarà a formar part del fons artístic de l’Ajuntament de Manacor.

El XXV Premi Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques ha comptat amb la participació de 41 artistes, dels que 10 han quedat finalistes. El Museu d’Història de Manacor acollirà de l’1 al 23 d’octubre l’exposició de les obres de Cati Bauzà, Maria Uribe, Marcos Juncal, Pepe Cañabate, Cristòfol Pons, Isabel Castro, Tomàs Pizà, Biel Llinàs, Adrián Martínez i Olímpia Velasco.

El jurat d’enguany està format per Joan Soler Rebassa, representant de l’AAVIB; Sofía Moisés, representant de l’ACCAIB; Amparo Sard, artista i cap d’estudis del Grau de Belles Arts a l’Escola Universitària ADEMA; i Antoni Sansó, crític i comissari.

La darrera edició del Premi d’Arts Plàstiques va ser el 2017 i en resultà guanyadora Bel Fullana, artista llorencina amb una trajectòria internacional. Al 2022 s’hi han presentat quaranta-una obres i, d’acord amb les bases del premi, el jurat en va escollir deu de finalistes. Els artistes seleccionats van ser Cati Bauzà, Pepe Cañabate, Isabel Castro, Marcos Juncal, Biel Llinàs, Adrián Martínez, Cristòfol Pons, Tomás Pizá, Maria Isabel Uribe i Olimpia Velasco.

L’exposició romandrà oberta fins el 23 d’octubre en l’horari habitual del Museu.

"Creim en donar màxima rellevància a aquest Premi i per això l'hem volgut emmarcar en la Nit de l'Art", ha assegurat Marcé.