Barnasants torna a Manacor aquesta primavera amb Joana Gomila i Laia Vallès, Maria Jaume i Da Souza

03-März-2023

El Festival de cancçó d’autor Barnasants torna aquesta primavera a Manacor amb tres propostes d’artistes de la primera línia de l’escena musical mallorquina: Joana Gomila i Laia Vallès, Maria Jaume i Da Souza.

«Aquest és el quart any que apostam per aquest festival de cultura en xarxa, que du artistes d’arreu dels Països Catalans», ha destacat el delegat de Cultura, Mateu Marcé, que ha apuntat que en l’edició d’enguany el cartell és «més local que mai». Maria del Camí Moyà, membre de l’equip de producció de Barnasants, ha recordat que aquest cicle dona la possibilitat de descobrir projectes musicals d’arreu dels territoris de parla catalana i que l’edició d’enguany, que compta amb quinze concerts, es tanca a Manacor. «Volem agrair el suport a l’Ajuntament de Manacor perquè ens sentim molt acollits en aquesta ciutat tan plena de cultura», ha apuntat.

L’espectacle de Joana Gomila i Laia Vallès Així deçà serà el primer dels tres concerts de Manacor. Serà el diumenge 19 de març a les 18 h al Teatre de Manacor i vendrà carregat de sorpreses, segons han explicat Laia Vallès i l’artista visual Lluïsa Febrer en roda de premsa. Joana Gomila i Laia Vallès conviden l’artista visual Lluïsa Febrer i els glosadors Maribel Servera i Mateu Xurí a formar un arxipèlag creatiu on entren en diàleg la glosa, l'imaginari surrealista d’Així Deçà i la fantasia de les il·lustracions i els contes futuristes. Així Deçà és el darrer EP de Joana Gomila & Laia Vallès, editat per Suralita Recol·leccions el desembre del 2021: una via d'escapament del Paradís en forma de paraula automàtica i sampler rural. El duo expandeix les ones vibratòries del seu univers sonor partint de la paraula dita, la paraula cantada, la paraula rosegada. Samplegen les gallines de ca seva, la mar de sIllot, els sebel·lins i les perdius de Son Perot i amb aquest material reconstrueixen un món paral·lel que fuig de les òrbites habituals i es proposen un nou lloc des d'on surar.

Maria Jaume, amb el seu segon disc Voltes i voltes, vendrà per segona vegada al municipi el dissabte 1 d’abril a les 19 h al Conservatori de Música de Manacor. Nascuda a Mallorca i establerta a Barcelona, Maria Jaume atresora un estil propi que estén un pont entre les grans cantautores de l’indie i la cançó mediterrània. Durant l’any passat ha presentat el seu segon disc, Voltes i voltes, (Bankrobber 2022) un treball produït amb Lluís Cabot (Da Souza) amb cançons que es mouen entre la vessant personal i la ficció i la consolida entre les grans lletristes de la nostra escena.

Tancarà el festival el concert de Da Souza, emmarcat dins la Setmana del Llibre, divendres dia 21 d’abril a les 20.15 h al Claustre de Sant Vicenç Ferrer. El quintet quintet mallorquí de pop indie acostarà la seva música i el seu univers particular que enguany compleix deu anys.