L'Ajuntament de Manacor ofereix 660 places públiques de lleure per a aquest estiu als principals nuclis del municipi

21-März-2023

L'oferta de feina municipal per a cobrir aquest servei és de 45 places i les inscripcions poden fer-se fins dia 31 de març

 

L'Ajuntament de Manacor fa una passa més i amplia a tots els nuclis del municipi la xarxa d'escoles d'estiu públiques, amb el programa de lleure Viu l'estiu, adreçat a infants de 3 a 12 anys. "Des de 2019 hem fet passes per municipalitzar el servei i arribam a l'estiu de 2023 amb els deures fets. El 2019 vàrem encomanar la gestió a les escoletes de Son Macià i de Cales. Després de l'aturada per mor de la Covid-19, el 2022 l'Ajuntament de Manacor gestionà de manera directa les escoletes d'estiu de s'Illot i de Son Macià. Després dels bons resultats aconseguits l'estiu passat, enguany feim una passa més i oferim escoletes d'estiu públiques a tots els nuclis del municipi", ha explicat el batle de Manacor, Miquel Oliver, durant la presentació de la municipalització d'aquest servei. ´Ho ha fet acompanyat del delegat d'Educació, Mateu Marcé, i de la tècnica municipal d'Educació, Annaliesse Martí.

El programa de lleure educatiu municipal Viu l'estiu s'oferirà a Manacor a les instal·lacions del CEIPIEEM Simó Ballester i a les de l'EEI Sa Graduada, amb 100 places cada una el mes de juliol i 80 places respectivament el mes d'agost. A Porto Cristo, s'oferiran 80 places el juliol i 60 a l'agost a les instal·lacions del CEIP Ses Comes. A s'Illot, s'oferiran 50 places al juliol i 40 a l'agost, a les instal·lacions del CEIP Talaiot. A Cales, s'oferiran 30 places al juliol i 20 a l'agost, a les instal·lacions de l'antiga guarderia. A Son Macià, s'oferiran 20 places places el mes de juliol, a les instal·lacions del CEIP Mestre Pere Garau. En total, 380 places públiques el mes de juliol i 280 el mes d'agost.

Per fer possible aquest servei, l'Ajuntament de Manacor ha obert una borsa pública de places, que es pot consultar al BOIB del 18 de març. Es tracta d'una oferta pública de 45 places, que inclouen 38 monitors, 6 directors i una plaça de coordinador del programa. Les inscripcions s'han de fer mitjançant la seu electrònica de l'Ajuntament de Manacor i les persones interessades tenen fins dia 31 de març per presentar les sol·licituds.

"Dignificam la feina dels educadors que vulguin formar part d'aquest projecte, ja que el que ofereix l'Ajuntament és un contracte a jornada completa que permeti cobrir no només el temps que els professionals estaran amb els infants, sinó també totes les tasques de preparació i coordinació associades", ha explicat el delegat d'Educació, Mateu Marcé.

El programa Viu l'Estiu tendrà unes despeses de personal d'aproximadament 223.000 euros, dels que 99.000 euros provenen de la subvenció de la Conselleria d'Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears per a l'organització d'activitats d'educació en el temps lliure infantil i juvenil que duguin a terme entitats locals de les Illes Balears per facilitar la conciliació de la vida familiar i laboral durant les vacances escolars de 2022-23, en el marc del Pla Corresponsables. La resta d'inversió correspon a pressupost municipal i a les quotes de les famílies.

L'horari de l'oferta de lleure municipal del programa Viu l'estiu serà de 9 h a 14 h, el servei d'escola matinera serà de 7.30 h a 9 h i el servei de carmanyola de 14 h a 15.30 h. El preu del servei serà de 50 euros per als infants en situació de vulnerabilitat, de 75 euros per qüestió de renda i de 100 euros la quota ordinària. Les inscripcions es podran fer a partir del mes de maig.

L'oferta d'una escoleta d'estiu pública per part de l'Ajuntament és una iniciativa important per a garantir la conciliació familiar, la inclusió social, el desenvolupament personal i social dels infants i la millora de l'educació. Viu l'estiu serà un programa de lleure educatiu que promourà els valors de cura i respecte pel medi ambient, d'igualtat, en català, i que "permeti als infants gaudir del temps de vacances en un espai de creativitat", ha explicat la tècnica d'Educació, Annaliesse Martí.

"Som conscients que amb les 380 places el juliol i les 280 places l'agost no cobrim tota la demanda del municipi, però és la primera passa", ha assegurat Miquel Oliver, qui alhora ha animat a les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes del municipi i altres entitats a continuar organitzant escoles d'estiu per poder complementar l'oferta pública que enguany assumeix l'Ajuntament.