El Servei Lingüístic de l'Ajuntament de Manacor presenta el tercer volum de 100 Qüestions de Llengua

14-April-2023

El recull de les QÜESTIONS DE LLENGUA del Servei Lingüístic de l'Ajuntament de Manacor arriben al tercer volum. Aquest divendres 21 d'abril a les 19 h, el molí d'en Beió acollirà la presentació del llibre 100 Qüestions de Llengua: 201a - 300 a, a càrrec de Cesca Vadell i Toni Vallès. L'acte s'emmarca en la Setmana del Llibre que organitza l'Ajuntament de Manacor. 

 

Les QÜESTIONS DE LLENGUA varen néixer com uns microespais de divulgació lingüística. Es tracta d'informacions molt breus que poden ajudar a resoldre dubtes lingüístics. També es poden consultar per simple curiositat. Aquestes Qüestions sorgiren amb la intenció de prevenir els errors més freqüents detectats en les correccions municipals que arribaven al Servei Lingüístic de l'Ajuntament de Manacor.


Així, a partir del 3 de juliol de 2012, es va començar a enviar una qüestió de llengua cada setmana a tot el personal de l'Ajuntament, mitjançant correu electrònic.

L'any següent, aquestes Qüestions es continuaven elaborant però, a més a més, es feien públiques: gràcies a la pàgina web municipal i al facebook del Servei Lingüístic, les Qüestions es posaren a l'abast de tothom. N’hi havia bastants que feien referència a l'àmbit administratiu, però la majoria eren qüestions generals, interessants i útils no tan sols per als treballadors de l'Ajuntament sinó per a tota la ciutadania.

 

L’any 2016 s’arribà al centenar, i es decidí ajuntar-les en una publicació en paper: 100 Qüestions de Llengua. Així, es va encetar una col·lecció. El Servei Lingüístic continuà publicant una Qüestió de Llengua setmanal i l'any 2020 publicà el segon volum, que en recopila un altre centenar: 100 Qüestions de Llengua: 101a - 200a.

 

Ara, tres anys més tard, es publica el tercer volum: 100 Qüestions de Llengua: 201a - 300a.