Alumnes de l’IES Porto Cristo presenten el ‘Mapa de la Por’ de Porto Cristo i s’Illot

29-November-2023

La Comissió de Coeducació de l’IES Porto Cristo ha presentat aquest dimecres de matí davant els mitjans de comunicació les conclusions del treball que ha fet l’alumnat per assenyalar indrets concrets de Porto Cristo i de s’Illot on han tengut por. Durant tres setmanes, l’alumnat del centre ha assenyalat damunt els plànols de les dues localitats els indrets on en algun moment han sentit por. 

Les conclusions apunten a uns motius «profunds i estructurals» d’aquesta por i detallen que dels 267 alumnes que han manifestat haver sentit por, un 57% eren dones. 

Un dels motius d’aquesta por assenyala la necessitat d’il·luminar espais públics, així com els indrets on hi ha homes que han consumit alcohol o altres substàncies i tràfic de drogues, entre d’altres. 

La delegada de Porto Cristo i s’Illot, Antònia Llodrà, i la delegada d’Educació, Carme Gomila, han assistit a la presentació i han pres nota de les reivindicacions dels joves. La presentació ha comptat també amb la presència de la directora de l’IES Porto Cristo, Xisca Bonet, i del Policia Tutor de Porto Cristo, Andreu Alba.